Gogosele umplute cu branza si carne

Printeaza

Gogosele umplute cu branza si carne din: unt, apa, faina, oua, chives, parmezn, nucsoara, piept de pui, crema de branza, busuioc.

Ingrediente:Gogosele umplute cu branza si carne

  • 75 g unt topit
  • 180 ml apă
  • 200 g făină, cernută
  • 3 ouă
  • 15 g chives, tăiat mărunt
  • 125 g parmezan, ras fin
  • un praf de nucşoară
  • ou bătut, pentru uns

Pentru umplutura:

  • 1 piept de pui afumat, tăiat mărunt
  • 250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1 legătură de ceapă verde, tăiată mărunt
  • frunze de busuioc sau rucola, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă apa. Lasă să dea în fiert, apoi ia cratiţa de pe foc. Adaugă făina şi amestecă energic cu o lingură de lemn, până obţii o compoziţie cremoasă.

Pune din nou cratiţa pe foc mic şi lasă până când aluatul se adună de pe margini în centru, formând o bilă. Ia cratiţa de pe foc şi lasă deoparte, să se răcească puţin aluatul.

Adaugă ouăle pe rând, bătând bine după fiecare. După ce ai încorporat cele trei ouă, aluatul trebuie să lucească şi să fie suficient de moale pentru a fi luat cu lingura.

Adaugă chives, nucşoara şi 3/4 din cantitatea de parmezan. Ia cu lingura din aluat şi pune gogoşele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.

Poţi folosi şi un sac de ornat, pentru a face gogoşele egale.

Unge-le cu ou bătut şi presară parmezanul ras rămas deasupra. Coace-le timp de 15 minute. Redu temperatura cuptorului la 180°C şi mai coace încă 15 minute.

Fă câte o mică incizie în fiecare gogoaşă. Aceasta face ca aburul să iasă şi gogoaşa să nu se înmoaie. Introdu tava din nou în cuptor pentru câteva minute, pentru ca gogoşelele să se usuce.

Pentru umplutură, amestecă carnea cu crema de brânză şi ceapa verde. Adaugă puţin lapte, dacă compoziţia este prea groasă şi asezonează cu sare şi piper.

Decupează căpăcele la fiecare gogoaşă, umple-le cu crema de brânză şi câteva frunze de rucola sau busuioc.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.