Gogosele umplute cu gem

Printeaza

Gogosele umplute cu gem din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, gem, sare, ulei.

Ingrediente:Gogosele umplute cu gem

  • 500 g făină
  • 80 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte călduţ
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 borcănel gem de gutui
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră
  • ulei de prăjit

 

Mod de preparare:

Pregăteşte maiaua din puţin lapte călduţ, o linguriţă de zahăr şi drojdie. Las-o la cald 10 minute. Bate ouăle cu zahărul şi sarea.

Pune într-un castron făina, maiaua şi amestecul de ouă. Toarnă laptele călduţ şi frământă până rezultă un aluat elastic.

Lasă-l la crescut o oră. Intinde-l pe blatul înfăinat şi decupează discuri cu pahar. Pune câte o linguriţă de gem pe jumătate dintre discuri, apoi sigilează-le cu restul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.