Gogoşari umpluţi cu vinete (muraturi)

Printeaza

Gogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe.

Ingrediente:muraturi

  • 4 kg gogosari
  • 2 kg vinete
  • 1 l ulei
  • 1 l otet
  • 10-12 bucati hrean
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 lingura ienibahar
  • 2 l apa
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Alegeţi vinete cu seminţe puţine, din acelea lungi şi subţiri. Spălaţi-le şi tăiaţi-le în rondele, apoi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei încins. Când sunt gata, scoateţi-le pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă de grăsime.

Spălaţi gogoşarii şi curăţaţi-i de seminţe şi cotoare. Umpleţi-i cu felii de vinete. Aşezaţi gogoşarii în borcane, deasupra lor puneţi un strat de felii de hrean şi peste acestea un strat de frunze de ţelină.

Din apă, oţet, condimente preparaţi o saramură pe care după ce o fierbeti câteva minute, turnaţi-o fierbinte peste gogoşari. închideţi borcanele şi apoi lăsaţi-le să se răcească.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.