Gogonele murate

Printeaza

Gogonele murate din: gogonele, ceapa, apa, sare grunjoasa, ardei iute, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, usturoi.

Ingrediente:Gogonele_murate

  • 3 kg gogonele
  • 3 cepe
  • 3 l apa
  • 4 linguri sare grunjoasa
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura boabe piper negru
  • 1 lingura boabe mustar
  • 5 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Sterilizezi borcanele şi le laşi deoparte. Pui la fiert 31 de apă cu sare. între timp, speli legumele, iar ceapa şi ardeiul iute le tai rondele. Aranjezi gogonelele în borcane, adaugi ceapa, ardeiul, boabele de muştar şi de piper, foile de dafin şi căţeii de usturoi tăiaţi felii.

Torni apa clocotită şi acoperi borcanele cu capace cu filet sau cu celofan. înveleşti borcanele cu o pătură; până a doua zi. Ulterior, depozitezi murăturile la loc întunecat şi răcoros.

Gogonele murate

Gogonele_murate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc gogonele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.