Goffre cu dulceaţă de fructe

Printeaza

Goffre cu dulceaţă de fructe din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, oua, faina, lapte dulce, sare, dulceata de fructe uscate, lamaie, portocala, scortisoara, ulei, frisca, pepene confiat, praf de copt.

Ingrediente:Goffre_cu_dulceata_de_fructe

  • 150 g unt
  • 60 g zahar tos
  • zahar vanilinat
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 250 ml lapte dulce
  • sare
  • un borcan dulceata de fructe uscate
  • o lamaie
  • o portocala
  • o lingurita cu scortisoara
  • ulei
  • frisca
  • pepene confiat
  • un pliculet praf de copt

 

Mod de preparare:

Untul moale se pune într-un bol cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi scorţişoara. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle, laptele dulce rece şi se amestecă. Se mixează două minute, se adaugă praful de copt, un sfert de linguriţă cu sare, coaja rasă de lămâie şi portocală.

Se presară făina cernută şi se mixează până se omogenizează ingredientele. Aluatul rezultat se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească 20 de minute. Se încinge aparatul de goffre, se unge cu ulei şi se toarnă puţină compoziţie. Se coace la foc potrivit între trei şi cinci minute, se scoate şi se procedează la fel cu restul aluatului.

Goffrele se lasă complet să se răcească sau se servesc calde cu dulceaţă de fructe uscate. Pe langa dulceata de fructe uscate se mai pot servi si cu frisca amestecata cu pepene confiat.

Goffre cu dulceaţă de fructe

Goffre_cu_dulceata_de_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.