Ghiveci picant

Printeaza

Ghiveci picant din: ceap, ardei, vanata, sare, untdelemn, usturoi, dovlecel, ciuperci, rosii, busuioc, otet, piper.

Ingrediente:Ghiveci picant

  • 2 cepe
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 1 vanata mica
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de untdelemn
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 100 g ciuperci
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • piper macinat

 

 

Mod de preparare:

Se curata cepele si se toaca mai maricel.Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari.

Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc.

Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant.

Se curata dovlecelul de coaja si se taie in cubulete. Se pune si el in mancare, impreuna cu ciupercile si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute.

Rosiile, curatite de coaja si de seminte se taie in sferturi, se zdrobesc cu furculita si se pun in cratita. Se adauga busuiocul uscat, otetul balsamic, piperul.

Se ia de pe foc si se serveste rece, ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.