Ghiveci de legume cu mere

Printeaza

Ghiveci de legume cu mere

Ingrediente:Ghiveci de legume cu mere

  • câte o farfurie cu vârf de ceapă tăiată peştişori
  • ardei gogoşari tăiaţi
  • vinete tăiate rondele
  • morcovi tăiaţi rondele
  • fasole verde păstăi
  • dovlecei
  • 3 mere creţeşti
  • 4 linguriţe zahăr
  • 5 kg roşii
  • 1 kg ulei
  • pătrunjel
  • piper
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le pui la fiert, când au fiert, le strecori şi le pui să fiarbă în vasul în care faci ghiveciul. Prăjeşti ceapa în ulei, apoi tot acolo ada­ugi toate zarzavaturile de mai sus.

Morcovul şi fasolea le fierbi înainte pe jumătate. După ce au fiert pe jumătate, le pui în bulionul de roşii şi le laşi să fiarbă.

Adaugi şi pătrunjelul, merele, foile de dafin, piperul şi zahărul. Când sunt toate fierte pui ghiveciul fierbinte în farfuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.