Galuste de cartofi pentru papricas

Printeaza

Galuste de cartofi pentru papricas din: cartofi, faina, oua, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei.

Ingrediente:Galuste de cartofi pentru papricas

  • 1 kg cartofi
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • verdeaţă tocată
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se lasă să se răcească.

Se rad cartofii prin răzătoarea măre într-un vas în care se adaugă făina, ouăle, piperul, verdeaţa tocată/ceapa curăţată şi tocată mărunt, şi sarea. Se frământa bine, până se obţine un aluat, care se lasă 20 de minute să se odihnească.

Se face aluatul sul şi se porţionează în bucăţi rotunde, de mărimea unei nuci. Găluştele astfel obţinute se pun la fiert în apă clocotită, cu puţină sare, 25 de minute. Se scurg de apă şi se folosesc la papricaş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.