Gaina umpluta cu castane

Printeaza

Gaina umpluta cu castane din: gaina sau pui, maruntaie de pui, ceapa, castane, ciuperci, zahar, lapte, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Gaina umpluta cu castane

  • 1 găină mai mică sau un pui mare
  • măruntaie de pui
  • 2 cepe
  • 20 castane
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 1 lingură cu zahăr
  • 2-3 linguri cu lapte
  • sare
  • ulei
  • piper negru măcinat
  • piper negru boabe

 

Mod de preparare:

Pune castanele la fiert. Lasă cam 30 de minute. Când castanele sunt gata, curăţă-fe, apoi fierbe-le 10-15 minute în lapte cu zahăr. Apoi trece-le prin sită.

Căleşte ceapa tăiată mărunt cu ciupercile şi măruntaiele de pui tocate mărunt. Când sunt gata, sărează, piperează după gust. Amestecă apoi cu castanele.

Aşază găina frumos într-o tavă cu apă şi ulei, cu pieptul în sus. Umple-o bine cu compoziţia de mai sus.

Prinde cu scobitori pielea de la târtiţă, în aşa fel încât să nu iasă umplutura. Apoi leagă picioarele, unul peste celălalt.

Dă la cuptor 40 de minute, stropind periodic cu sos.

 

Gaina umpluta cu castane

Gaina umpluta cu castane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place gaina umpluta cu castane, n-am facut niciodata, dar imi place ideea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.