Fursecuri de sarbatoare

Printeaza

Fursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala

pentru aluatul cu cacao:

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura fom
  • faina cat cuprinde

 

Mod de preparare:

Framantati separat ingredientele celor doua feluri de aluat, pana se obtin aluaturi omogeni, elastice si usor de modelat.

Le lasi la frigider 30 de minute.

Intinzi cele doua feluri de aluat in foaie. ungi aluatul alb cu albus batut cu o lingura de apa, asezi deasupra cealalta foaie cu cacao, le faci sul si le tai suvite de circa 1,5 cm latime, apoi desfaci suvitele si le asezi una peste alata, ca un sandvici, alternand culorile, ca la tabla de sah.

Lasi sandviciul la frigider circa 30 de minute.

Tai sandviciul de aluat in felii cu grosimea de 0,5 cm, le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala de copt si le coci circa 15 minute, la foc potrivit, avand grija sa nu se usuce prea tare.

Fursecuri de sarbatoare

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Fursecuri cu cocos si vanilie

Fursecuri cu cocos si vanilie din: faina, unt, cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt moale 1 1/3 cană de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.