Fursecuri de sărbătoare

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra.

Ingrediente:Fursecuri de sărbătoare

  • 150 g orez cu bobul rotund
  • 600 g făină albă
  • 700 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g migdale
  • 150 g zahăr
  • 6 ouă
  • 200 g stafide
  • 30 ml rom
  • 15 g drojdie
  • 1 lămâie
  • 1 l ulei de arahide pentru prăjit

pentru decor:

  • 100 h zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pune la fiert, într-o cratiţă, orezul, lap­tele, untul şi coaja de lămâie. Când dă în clocot, fierbe orezul 20 de minute, ames­tecând continuu. Ia cratiţa de pe foc şi lasă orezul să se răcească.

Sparge ouăle în vasul robotului, adau­gă zahărul şi mixează 5 minute, până la ob­ţinerea unei compoziţii spumoase. Râşneşte foarte fin migdalele curăţate de pieliţă îm­preună cu puţină faină şi pune-le în vasul robotului.

Pasează orezul prin sită pentru a obţine un piure, toarnă-1 în vasul robotu­lui şi amestecă, apoi adaugă făina, drojdia, un praf de sare şi stafidele înmuiate în rom.

Scoate aluatul din vas şi întinde din el o foaie cu grosimea de 1,5 cm. Taie-o fâşii lungi cu lăţimea de 5 cm, apoi în pătrate. Fă o crestătură în centrul fiecărui pătrat, apoi lărgeşte-o cu degetele.

Pune pătratele de aluat în baie de ulei încins şi prăjeşte-le pe ambele părţi până când devin aurii, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Când s-au răcit, presară furse­curile cu zahăr pudră şi serveşte-le.

Fursecuri de sărbătoare

Fursecuri de sărbătoare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.