Friptura de vita cu sote de legume

Printeaza

Friptura de vita cu sote de legume din: vita, spanac, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, rosii, telina, ardei gras, masline, capere, oregano, otet balsamic.

 

Ingrediente: Friptura_de_vita_cu_sote_de_legume

  • 200g file de vita fara grasime
  • 140gr de spanac proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 2 catei de usturoi, feliat
  • 400g de rosii tocate, din conserva
  • 2 tulpini de telina, feliata
  • 1 ardei gras portocaliu, curatat de seminte, taiat in sferturi si feliat
  • 25g de masline fara samburi, injumatatite
  • 1 lingura de capere
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de otet balsamic

Mod de preparare:

Incinge putin ulei de masline intr-o cratita nonaderenta, apoi pune in ea ceapa si usturoiul.

Acopera-le si caleste-le 5 minute, amestecand o data, la jumatatea perioadei, pană cand se rumenesc.

Adaugati rosiile si o cana cu apa, urmata de toate celelalte ingrediente, cu exceptia carnii si a spanacului.

Amesteca si acopera oala, lasandu-le sa fiarba 30 de minute.

Incinge o tigaie, macina piper peste carne si frige-o oe ambele parti 6 minute in total.

Las-o sa se odihneasca in timp ce oparesti spanacul intr-o oala acoperita, la foc mic.

Transfera legumele pe 2 farfurii, asaza deasupra spanacul, apoi feliaza carnea si aranjeaz-o deasupra.

Friptura de vita cu sote de legume

Friptura_de_vita_cu_sote_de_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.