Friptura de vita, cu sos de hrean

Printeaza

Friptura de vita, cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza de mucegai, unt, vin, sare, piper, piper verde.

Ingrediente:Friptura de vita

  • 500 g muschi de vita
  • 3 bete de hrean rase
  • 200 g smantana
  • 100 g bnza cu mucegai
  • 100 100 g unt
  • 2 pahare vin alb
  • sare
  • piper
  • piper verde boabe

 

Mod de preparare:

Speli muşchiul şi îl usuci pe hârtie absorbantă. îl cureţi de pieliţe şi-l condimentezi. Intr-o tigaie în­cinsă, topeşti 50 g unt, adaugi muşchiul de vită şi-l rumeneşti circa 3-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.

Il scoţi într-o farfurie şi-l laşi acoperit 10 minute.

Aşezi carnea într-o tavă, torni peste ea un pahar cu vin şi acoperi cu folie de aluminiu. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Intr-o tigaie bine încinsă topeşti restul de unt. Pui brânza şi o laşi 10 minute, amestecând din când în când.

Pui hreanul ras şi un pahar cu vin. Le laşi la foc mic, până ce scade vinul. Adaugi smântână şi restul de condi­mente. Scoţi muşchiul pe un platou, torni deasupra sosul de hrean şi presari boabe de piper şi mărar tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.