Friptura de miel cu salsa

Friptura de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_salsa

  • 12-18 antricoate de miel, depinde de marime
  • 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri
  • fire de rozmarin

pentru salsa:

  • 300 g de ardei copti, de la borcan
  • 1 catel de usturoi, tocat mare
  • 1 mana mare de menta
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Asezonează bucăţile de carne. Crestează o fantă între os şi carne pe fiecare bucată, apoi introdu câte o felie subţire de usturoi şi un fir de rozmarin.

Pentru salsa, pune ardeii într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, ardeiul iute, menta şi lămâia. Amestecă până sunt tocate fin, dar nu terciuite. Adaugă uleiul şi mixează rapid ca să se omogenizeze. Răstoarnă într-un bol şi lasă la temperatura camerei până serveşti.

Pune în tigaia-grill sau pe grătar bucăţile de carne 5-7 minute pe fiecare parte, până devin maronii, apoi serveşte-le pe un platou, alături de salsa (amestecă înainte de servire).

Friptura de miel cu salsa

Friptura_de_miel_cu_salsa

Pofta buna!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact