Fleică pe pat de legume

Printeaza

Fleică pe pat de legume din: fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg fleica
  • 4-5 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3-4 cepe potrivite
  • 1 lingura cu piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cana cu vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi. Impăneaz-o cu usturoi şi ruleaz-o strâns, apoi leag-o cu sfoară. Curăţă ceapa şi morcovii. Taie ceapa în două, iar morcovii, în fâşii, pe lung. Intr-un vas de ceramică înalt, pune apă (cam de un deget) şi boabele de piper.

Aşază un pat de ceapă, fâşii de morcov şi ardei gras şi pune deasupra fleica. Sărează şi dă la cuptor, la foc iute, zece minute. Dă focul mai mic (potrivit) şi lasă fleica să se rumenească. Din când în când, stropeşte cu vin. Serveşte cu murături şi mămăliguţă.

Fleică pe pat de legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fleica la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.