Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan

Printeaza

Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan din: paste farfalle, dovlecei tineri, ulei de măsline, unt, supă de legume, zeamă de lămâie, şofran sau turmeric, parmezan, busuioc verde, sare, piper negru macinat.

Farfalle_cu_dovlecel_busuioc_si_parmezan

Ingrediente:

  • 500 g paste farfalle
  • 3 dovlecei tineri
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 100 ml supă de legume
  • 2 lin­guri zeamă de lămâie
  • 2 vârfuri de cuţit şofran sau turmeric
  • parmezan ras
  • bu­suioc verde
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Fierbi pastele „al dente”, le scurgi, le stropeşti cu uleiul, amesteci uşor şi le păstrezj la cald. Decojeşti dovleceii, îi speli şi fi tai în rondele fine, pe care le căleşti pentru câteva minute, în unt topit.

Adaugi şofranul şi stingi cu supa caldă de legume. După 8-10 minute de fier­bere la foc mic, condi­mentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie.

In vasul cu dovleceii, pui pastele şi amesteci. Repartizezi pastele în far­furii şi le presari cu par­mezan ras. Decorezi cu frunze de busuioc.

Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan

Farfalle_cu_dovlecel_busuioc_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.