Fantezie cu bezea si portocale

Printeaza

 

O reteta gustoasa de fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, desert, lapte, bezea, smantana lichida, galbenusuri, zahar pudra si portocale confiate.

Ingrediente:Fantezie cu bezea si portocale

  • 200 g ciocolată menaj
  • 3 linguri de lapte
  • 2 blaturi de bezea
  • 25 cl smântână lichidă foarte rece
  • 6 gălbenuşuri
  • 120 g de zahăr pudră
  • portocale confiate

 

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua în bucăţi mari. Baţi bine găl­benuşurile cu zahărul până obţii un amestec aproape alb.

Pui vasul cu amestecul de zahăr să fiarbă la bain-marie timp în care amesteci până vei obţine o cremă de consistenţa smântânii. Tragi de pe foc şi laşi să se odihnească înainte de a adăuga ciocolata topită. Amesteci bine apoi. Baţi smântână bine şi încorporezi în com­poziţie. Torni toată compoziţia într-o formă tapetată cu hîrtie de copt, intercalând bucăţile de bezea.

Dai la congelator o oră, după care laşi la frigider până la momentul servirii cînd ofe­ri invitaţilor felii decorate cu portocale confiate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.