Drob de miel cu smantana

Printeaza

Drob de miel cu smantana  din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte, smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare.

Ingrediente:Drob_de_miel_cu_smantana

  • 500 g organe de miel
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 ml smantana
  • 8 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 50 g unt
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune ficatul la fiert în apă cu sare, iar restul organelor – într-o altă cratiţă, în apă fierbinte, doar cât să le opăreşti 15 minute, apoi pune-le la scurs. Lasă ficatul să se fiarbă bine.Pasează-l după ce-l scurgi bine, cu lapte şi unt, iar restul organelor taie-le fin în cubuleţe. Intre timp, fierbe patru ouă.

Spală ceapa şi usturoiul, toacă-le fin, căleşte-le în puţin ulei, iar când se înmoaie, pune-le peste organe, adaugă pasta de ficat, smântână, ouăle bătute şi verdeaţa tocată. Potriveşte de sare şi piper. Unge o tavă de cozonac cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi pune amestecul de drob în tavă.

Infige dintr-un capăt într-altul ouă fierte curăţate şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Verifică dacă s-a închegat folosind o scobitoare.

Drob de miel cu smantana

Drob_de_miel_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.