Dovlecei cu morun

Printeaza

Dovlecei cu morun

Ingrediente:

  • 6 dovlecei rotunzi
  • 500 g batog de morun
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 cartofi
  • 1 lămâie
  • 3 legături de pătrunjel
  • Piper

Mod de preparare:

Pune batogul în apă rece cu 1-2 ore înainte de pregătire.Spală dovleceii şi taie-le capacele. Curăţă-le miezul cu grijă şi păstrează-l. Fierbe dovleceii şi miezul în baie-marie, timp de 15 minute. Dă deoparte.Pune mo­runul în apă rece si fierbe-l, timp de 12 minute după ce clo­coteşte apa.

Scurge-l şi fărâmiţează-l. Dă-l deoparte.Spală şi curăţă cartofii. Pune-i la fiert în apă cu sare şi fierbe-i timp de 20 de minute după ce clocoteşte apa. Scurge-i şi pasează-i împreună cu miezul dovleceilor. Incălzeşte laptele. Pune piureul de morun, cel de cartofi şi de dovlecei într-o cratiţă la foc mediu şi încorporează laptele şi untul, treptat.

Taie lămâia în cubuleţe mici. Spală şi curăţă pătrunjelul. Adaugă lămâia şi pătrunjelul la piu­reul de morun. Pune dovleceii pe o tavă de cuptor şi um-ple-i cu piureul obţinut şi acoperă-i cu o folie de aluminiu. Dă-i la cuptorul încins şi coace-i 20 minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.