Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca, intaritor frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_visine

  • 750 g vişine (bor­can)
  • 450 g făină
  • 250 g unt
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă
  • 100 g amidon
  • 1 pacheţel praf de copt
  • 250 ml lichior de ouă
  • 250 ml frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 plic în­tăritor pentru frişcă
  • 3 linguri lichior de ouă (alternativă: sirop de caramel)

Mod de preparare:

Scurgeţi vişinile, apoi tă- văliţi-le prin 50 g făină. Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat şi un praf de sare şi amestecaţi totul cu mixerul. Incorporaţi ouăle unul câte unul. Amestecaţi restul făinei, întărito­rul şi praful de copt. încorporaţi-le în aluatul de miai sus alternativ cu lichiorul de ouă.

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Turnaţi aluatul într-o formă înal­tă (25 cm) unsă cu grăsime şi presă­rată cu pesrmet. întindeţi-l uniform şi daţi prăjitura cca. 1 oră la cuptor, pe nivelul din mijloc. Când este gata, scoateţi-o, lăsaţi-o cca. 10 minute să se răcorească, desprindeţi-o din formă şi lăsaţi-o să se răcească.

Bateţi frişca împreună cu zahărul va­nilinat şi întăritorul. Adăugaţi lichiorul (sau siropul) şi amestecaţi. Imbrăcaţi prăjitura în frişcă şi ornaţi-o cu lichior (sau sirop).

Prăjitură cu vişine

Prajitura_cu_visine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.