Deserturi delicioase: Budincă de orez

Printeaza

O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe.

Ingrediente:Budincă de orez

  • 600 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 60 zahar tos
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime
  • 100 g orez cu bob rotund
  • gem de fructe pentru servit, fructe din compot (optional)

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 2/150′ C. Pune laptele, smântână, zahărul, nuc­şoara şi batonul de vanilie într-o oală încăpă­toare, cu fund dublu şi neadezivă. Lasă să dea în clocot, apoi ia de pe foc.

Pune orezul într-un vas termorezistent, toarnă amestecul cu lapte fier­binte deasupra, scoţând apoi batonul de vanilie. Amestecă bine, apoi unge cu pujin unt şi coace la cuptor 30 minute.

Scoate din cuptor, amestecă bine, mai coace 30 minute, iarăşi scoate, amestecă şi apoi coace încă 30 minute. Scoate din cuptor şi lasă timp de 5 minute înainte să le pui în cupele de servit. Ornează cu gem de fructe, fructe din compot, scorţişoară.

Budincă de orez

Budincă de orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.