Deserturi delicioase: Budincă de orez
PrinteazaO reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe.
- 600 ml lapte
- 300 ml frisca
- 60 zahar tos
- 1 lingurita nucsoara
- 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime
- 100 g orez cu bob rotund
- gem de fructe pentru servit, fructe din compot (optional)
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 2/150′ C. Pune laptele, smântână, zahărul, nucşoara şi batonul de vanilie într-o oală încăpătoare, cu fund dublu şi neadezivă. Lasă să dea în clocot, apoi ia de pe foc.
Pune orezul într-un vas termorezistent, toarnă amestecul cu lapte fierbinte deasupra, scoţând apoi batonul de vanilie. Amestecă bine, apoi unge cu pujin unt şi coace la cuptor 30 minute.
Scoate din cuptor, amestecă bine, mai coace 30 minute, iarăşi scoate, amestecă şi apoi coace încă 30 minute. Scoate din cuptor şi lasă timp de 5 minute înainte să le pui în cupele de servit. Ornează cu gem de fructe, fructe din compot, scorţişoară.
Budincă de orez
Pofta buna!