Desert cu morcovi

Printeaza

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata)
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • 4 morcovi mijlocii
  • 4 linguri seminte dovleac
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc in care se pun galbenusurile, drojdia dizolvata in lapte caldut, 2 linguri de unt topit, putina sare si se face un aluat care se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

Aluatul crescut se pune pe masa de lucru si se taie in mai multe bucati. Fiecare bucata se apasa cu podul palmei astfel incat sa nu fie foarte groase, apoi se unge cu albus batut.

Se incaizeste putin unt intr-o ti­gaie si se prajesc turtitele din aluat, pe ambele parti. Se pastreaza la cald.

Morcovul se rade pe razatoarea mare si se pune sa se caleasca cu o lingura de unt. Se imprastie in tigaia incalzita si se lasa sa se topeasca, apoi se adauga morcovul si se caramelizeaza.

Semintele de dovleac se rumenesc intr-o tigaie, fara grasime.

Pe turtitele din aluat calde se pune morcov caramelizat si se presara seminte de dovleac. Se servesc cu zahar pudra.

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.