Crostata cu orez

Printeaza

Crostata cu orez din: aluat, unt, dovlecel, praz, orez, ou, cascaval, lapte, sare, piper.

Ingrediente:

  • 200 g aluat foietaj (1 foaie)
  • 25 g unt
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz
  • 100 g orez fiert
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval ras
  • 150 ml lapte
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Intinde aluatul într-o foaie de tartă. Dă la rece 30 de minute, apoi coace 15 minute (pune deasupra o foaie de copt, apoi aşază boabe de fasole, ca aluatul să nu se umfle).

Incinge o tigaie, adaugă untul, prazul rondele şi dovlecelul răzuit şi scurs. Potriveşte de sare şi piper.

Când a scăzut, ia de pe foc şi încorporează orezul fiert. Separat, bate ouăle cu laptele, un praf de sare şi adaugă caşcavalul.

Toarnă-le peste orezul cu legume şi amestecă. Pune compoziţia peste aluatul din tavă.

Dă 40 de minute la cuptor, până când se rumeneşte.

 

Crostata cu orez

Crostata_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.