Crochete cu calamar si patrunjel

Printeaza

Crochete cu calamar si patrunjel din: lamele de calamar, ou, pesmet, usturoi, pătrunjel verde, condiment din legume uscate, sare, piper măcinat, ulei, pesmet.

Crochete_cu_calamar_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 550 g lamele de calamar
  • 1 ou
  • 4 1/2 linguri pesmet
  • 4 căţei de usturoi
  • 15 fire de pătrunjel verde
  • condiment din legume uscate
  • sare
  • piper măcinat
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • pesmet

Mod de preparare:

Treci lamelele de calamar prin maşina de tocat carne, la care ai asamblat sita cea mai mică.

Amesteci inelele tocate cu pesmetul, oul bătut, usturo­iul curăţat, apoi trecut prin zdrobitor şi pătrunjelul tocat mărunt.

Amesteci bine toate aceste ingrediente, apoi mai adaugi sare, piper şi condiment din legume uscate, după gust şi omogenizezi compoziţia.

Când pasta s-a mai legat, cu mâinile unse cu ulei, formezi nişte crochete pe care le treci prin pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei încins, la foc mediu, întorcându-le pe ambele părţi, până se rumenesc şi devin aurii.

Scoţi crochetele prăjite pe un vas tapetat cu şerveţele, ca să absoarbă surplusul de grăsime. Le serveşti ca aperitiv cald, alături de o salată orientală sau de sezon.

Crochete cu calamar si patrunjel

Crochete_cu_calamar_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.