Crap cu bezele de cartofi

Printeaza

Crap cu bezele de cartofi din: crap, sare, morcovi, telina, unt, branza de vaci, patrunjel verde, pasta de sardine, faina, pia, pesmet, ulei, cartofi, unt, ou, galbenus si sare.

Ingrediente:

  • 800 g crap cu piele
  • sare
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina
  • 1 lingura cu unt
  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 2 linguri pasta de sardine sau de alt peste
  • faina
  • 3 oua
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

pentru bezelele de cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl tai în opt bucăţi. Faci cu un cuţit în fiecate bucată câte un buzunar, condimentezi cu sare, după gust, şi-l laşi la frigider. Dai pe răzătoarea mică morcovul şi felina. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti legumele cateva minute, dupa care le pui intr-un bol si le lasi sa se raceasca.

Adaugi branza, patrunjelul tocat si pasta de sardine. Condimentezi cu sare, dupa gust, si omoogenizezi totul foarte bine. Pui amestecul cu legume in buzunarele formate in peste. Le treci prin faina, oua batute si pesmet. Le prajesti in baie de ulei incins pana se rumenesc furmos.

Curesti cartofii si-i fierbi in apa cu sare pana se inmoaie. Ii scurgi de apa si ii treci printr-o sita intr-un castron. Adaugi untul, oul batut, galbenusul si condimentezi cu sare, dupa gust. Pui piureul intr-un pos si formezi bezele pe o tava unsa cu unt. Le introduci in cuptorul preincalzit la 160C pana devin aurii. Le servesti alaturi de crapul prajit.

Crap cu bezele de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.