Cozonac cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, sare, mere, zahar, scortisoara si lamaie.

Ingrediente:Cozonac cu mere

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri cu unt topit
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/4 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, frământă toate ingredientele enume­rate.

Lasă aluatul să crească la loc călduţ, ferit de curenţii de aer, pentru 90 de minute. Intre timp, curăţă de coajă şi cotoare merele.

Dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit în untul topit. Adaugă zahărul, scorţişoara şi sucul de lămâie.

Amestecă să nu se lipească.

După 10-15 minute, ia merele de pe foc şi lasă-le să se răcească.

Răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei şi împarte-l în două sau trei bucăţi, potrivi­te pentru tăvile pe care le ai.

Intinde aluatul şi acope­ră fiecare foaie cu merele răcite şi aromate.

Rulează strâns şi pune într-o tavă unsă cu ulei.

Lasă din nou la crescut, de data asta până îşi du­blează volumul.

Dă cozonacii la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc (45-60 de minute).

Taie doar după ce s-au răcit.

Cozonac cu mere

Cozonac cu mere

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cozonac cu mere
  • cozonac cu mar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.