Cotlete cu ciuperci si orez

Printeaza

Cotlete cu ciuperci si orez din: unt, cotlete, cepe franţuzeşti, ciuperci champignon, sare, piper, supă de pasăre, cepe, orez arborio, parmezan ras.

 

Ingrediente:Cotlete_cu_ciuperci_si_orez

  • 1 lingură unt
  • 4 cotlete groase de cca 1,5 cm
  • 4 cepe franţuzeşti
  • 8 ciuperci champignon
  • sare, piper

Pentru risotto:

  • 5 ceşti supă de pasăre
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 1 ceaşcă orez arborio
  • 1 ceaşcă parmezan ras

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu fund gros, se încinge jumătate din can­titatea de unt; se prăjeşte înăuntru ceapa tocată, cca 15 min. la foc moale; nu se lasă să se rumenească. Apoi se încinge focul mai mult şi se adaugă şi orezul. Se prăjeşte cca 1 min. şi se adaugă o ceaşcă de supă clo­cotită.

Se fierbe la foc moale până ce se evaporă tot lichi­dul, amestecând din când în când. Apoi se adaugă încă o ceaşcă de supă şi se ameste­că până ce este toată absor­bită.

Se adaugă mai departe câte jumătate de ceaşcă de lichid, până ce orezul se în­moaie şi capătă o consis­tenţă cremoasă (cca 25 min). Se adaugă restul de unt şi . parmezan, sare şi piper şi se acoperă cu un capac; se lasă să se odihnească cca 5 min.

Se bate carnea, se. sărează şi se piperează; se încinge untul într-o tigaie şi se pră­jesc cotletele cca 4 min. pe fiecare parte. Se aşază apoi pe o farfurie fierbinte şi se păstrează calde. Se aşază în tigaie jumătăţi de ceapă franţuzească şi se prăjesc cca 3 min.

Se mai pun câteva linguri de supă şi se fierbe sosul; se adaugă felii de ciuperci, sare şi piper; se mai prăjesc 3 min. la foc moale. Se repartizează pe farfurii risotto şi se toarnă deasupra sosul de ceapă şi ciuperci; se serveşte imediat.

Cotlete cu ciuperci si orez

Cotlete_cu_ciuperci_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.