Costita afumata cu cartofi
PrinteazaCostita afumata cu cartofi
- 1 kg cartofi
- 300 g costiţă afumată
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 cană cu lapte
- 3 linguri fănă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi i pui la fiert în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi tai felii pe lungime şi îi dai deoparte. Cureţi apoi usturoiul şi freci cu el pereţii unei cratiţe.
Tai felii costiţa şi aşezi un rând de felii de cartofi, unul de costiţă până termiri cu un strat de cartofi. Pregăteşti apoi sosul: amesteci bine uleiul cu laptele şi făina, potriveşti de sare şi piper, îl torni peste cartofi şi dai vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Costiţă afumată cu cartofi
Poftă bună!