Varza alsaciana

Printeaza

Varza alsaciana din: varza murata, costita afumata, slanina, cimbru, untura, morcov, ceapa, vin alb, coniac.

Ingrediente:Varza alsaciana

  • 1 varză murată, tocată
  • 200 g costiţă afumată
  • 200 g slănină de casă cimbru
  • 3 linguri untură
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 pahar vin alb
  • 1 păhărel coniac

 

Mod de preparare:

Se lasă varza o oră în apă rece, apoi se pune la fiert cu morcovul întreg, ceapa tocată, 1 ceaşcă apă caldă şi 3 linguri untură. Când s-a înmuiat varza, se adaugă costiţa şi slănina tăiate fâşii şi un pahar de vin.

Se acoperă vasul şi se mai lasă la foc 30 min. să mai scadă. Se adaugă 3 linguri coniac şi o crenguţă de cimbru. în total varza trebuie să fiarbă 2 ore.

Se serveşte fierbinte, cu ardei iute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.