Coroniţă cu stafide si vanilie

Printeaza

Coroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra.

Ingrediente:Coronita_cu_stafide_si_vanilie

  • 100 g margarina
  • 65 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf sare
  • coaja de la doua lamai
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • 3 linguri miere de salcam
  • 100 g stafide
  • 375 g faina
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte de soia
  • zahar pudra pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, o lingură de făină şi o linguriţă de zahăr sau de miere. Se lasă la dospit câteva minute. In acest timp, se topeşte margarina şi se amestecă cu uleiul de floarea-soarelui. Se lasă la temperatura camerei să se răco­rească treptat.

Se cerne făina, se adaugă un praf de sare, mierea, stafidele, vanilia şi drojdia dospită. Se încorporează uşor şi se frămân­tă bine aproximativ 20 de minute, până se dezlipeşte aluatul de pe castron.

Se lasă apoi să crească lângă o sursă de căldură. Se aşază în tava de coroniţă tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ o oră, la 150-160°C. După ce s-a copt uniform, se scoate şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Coroniţă cu stafide si vanilie

Coronita_cu_stafide_si_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.