Cornuri cu parizer si telemea

Printeaza

Cornuri cu parizer si telemea 

Ingrediente:Cornuri cu parizer si telemea

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte
  • 1 pacheţel drojdie
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 500 g parizer
  • 250 g telemea
  • 1 ou
  • piper

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie şi o ceaşcă lapte şi o laşi să crească puţin. O adaugi peste făină, apoi pui pe rând 1 ou, sarea, restul de lapte şi uleiul.

Frămânţi bine aluatul şi îl laşi o oră să crească. între timp, pregăteşti umplutura: dai prin maşha de tocat parizerul şi brânza, apoi le amesteci cu 1 ou şi pui piper după gust.

După ce aluatul a crescut, îl pui pe planşetă, îl faci sul, îl împărţi în bucăţi egale, de 2 degete grosime, lei câte o bucată şi întinzi o foaie pe care o tai în 4.

Pui umplutură pe fiecare parte şi rulezi. Aşezi cornurile în tava unsă, apoi baţi bine 1 ou cu puţină sare, ungi cornurile şi bagi tava la cuptor, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.