Cornuri aperitiv

Printeaza

Cornuri aperitiv din: faina, zahar, drojdie, sare, ulei, oua, seminte, sare, muschi, cascaval, masline.

Ingrediente:Cornuri aperitiv

Pentru aluat:

  • 500 g faină
  • o lingură zahăr
  • o linguriţă drojdie uscată
  • o linguriţă sare
  • 5 linguri ulei
  • 2 gălbenuşuri + un ou pentru uns cornurile
  • 300 ml apă călduţă
  • seminţe de in
  • mac
  • sare grunjoasă

Pentru umplut:

  • 16 felii muşchi file
  • 150 g caşcaval tăiat cubuleţe
  • oregano mărunţit
  • 100 g măsline fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Făina se asază într-un castron şi în mijloc se pun drojdia, zahărul şi jumătate din apă. Se amestecă apoi cu puţină făină şi se lasă să crească aproximativ 10 minute.

Apoi se pun sarea, gălbenuşurile, uleiul şi apă cât să se obţină un aluat nelipicios, elastic. Se lasă la crescut aproximativ 40 de minute.

Aluatul crescut se împarte în două bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde pe masa de lucru în cerc şi se taie în 8 părţi.

Se pun feliile de muşchi file, cuburile de caşcaval, măslinele şi se presară oregano. Se rulează dinspre bază spre vârf şi se lasă 30 de minute la crescut. La fel se procedează şi cu cealaltă jumătate de aluat.

După 30 de minute, se aşază în tavatapetată cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut şi se presară sare grunjoasă, seminţe de in şi mac.

Se dau la cuptor 20-30 de minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.