Cocktail Cognac Framboise
PrinteazaO reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac, suc de compot de zmeura si spumant sau champagne.
- 1 lingură de zmeură conservată în coniac
- 1 lingură de suc de compot de zmeură
- spumant sec sau champagne
Mod de preparare:
Aşezăm zmeura şi sucul de zmeură într-un pahar de şampanie, apoi turnăm deasupra spumant sau champagne.
Zmeura conservată în coniac este atât de simplu de obţinut, încât toată lumea o poate face. Conform reţetei, vom avea fructe pentru mai multe băuturi. Să spălăm cu atenţie 50 kg de zmeură proaspătă, apoi le lăsăm să se scurgă.
Dacă avem numai zmeură congelată, o lăsăm să se decongeleze. Punem zmeura cu 20 kg zahăr într-un borcan şi adăugăm un litru de coniac. Lăsăm amestecul în borcan un timp mai îndelungat, dar din când în când trebuie să amestecăm cu atenţie.