Clatite umplute cu cartofi

Printeaza

Clatite umplute cu cartofi din: faina, oua, lapte, sare, piper, cartofi, ricotta, chives, ceapa.

Ingrediente:Clatite umplute cu cartofi

  • 150 g făină
  • 7 gălbenuşuri
  • 2 ouă
  • 375 ml lapte
  • sare
  • 6 cartofi de mărime medie
  • 150 g ricotta
  • piper
  • 1/2 de legătură de chives
  • 1 ceapă mică
  • ulei de unt

Mod de preparare:

Făina, gălbenuşurile şi ouăle se amestecă împreună într-un castron, după care se adaugă treptat lapte pentru a prepara un aluat cremos pentru clătite. Acesta se condimentează cu o priză de sare şi se lasă 20 de minute să se odihnească.

Cartofii se spală, se fierb în coajă în apă cu sare, se scurg, se lasă la răcit, se curăţă şi se fac piure. Ricotta se amestecă cu piureul de cartofi şi se condimentează cu sare şi piper.

Se taie rondele firele de chives, iar ceapa se descojeşte şi se toacă. Ambele se înglobează apoi în compoziţia de cartofi şi brânză. Dacă este necesar, se poate adăuga şi puţină apă.

Clătitele se prăjesc pe rând într-o tigaie cu ulei de unt încins. Umplutura de cartofi şi brânză se distribuie pe clătite, care se rulează şi se taie în bucăţi potrivite.

Clatite umplute cu cartofi

Clatite umplute cu cartofi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.