Clatite cu somon si crema de branza

Printeaza

Clatite cu somon si crema de branza din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, somon afumat, usturoi, telemea, branzica de vaci, unt, marar, patrunjel.

Ingrediente:Clatite_cu_somon_si_crema_de_branza

compozitia pentru clatite:

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • apa minerala
  • sare
  • ulei

umplutura:

  • 300 g somon afumat

crema de branza:

  • 3 catei de usturoi
  • 200 g telemea
  • 200 g branzica de vaci
  • 100 g unt
  • marar proaspat
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare:

Frecăm ouăle cu un praf de sare. Adăugăm făina şi turnăm laptele amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloaşe.

Pentru a obţine o compoziţie precum o smântână subţire, completăm cu apă minerală, amestecând energic.

Incingem o tigaie, ungem cu ulei şi turnăm compoziţie cu ajutorul unui polonic. După ce s-a rumenit, întoarcem pe partea cealaltă.

Scoatem clătita pe un platou şi repetăm operaţia până terminăm compoziţia.

Frecăm untul moale cu telemeaua rasă, brânzica de vaci şi verdeaţă tocată. Adăugăm usturoiul pisat mărunt şi frecăm totul foarte.

Pe fiecare clătită punem o fâşie de somon afumat, întindem cremă de brânză şi rulăm.

Tăiem rondele şi prindem cu scobitori. Păstrăm la rece până în momentul servirii.

Clatite cu somon si crema de branza

Clatite_cu_somon_si_crema_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.