Ciuperci in straturi

Printeaza

O reteta de ciuperci in starturi din: ciuperci, cartofi, cascaval, oua, ceapa, ardei gras, usturoi, piper, ulei si sare.

Ingrediente:Ciuperci in straturi

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 6 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, ardeiul şi toacă-le mărunt. Spală ciupercile, iar pe cele mari taie-le felii. Incinge vreo şase linguri cu ulei, căleşte ceapa, pune apoi ardeiul, iar la final,adaugă ciupercile, usturoiul pisat, un praf de sare şi unul de piper. Lasă până ce scade zeama de la ciuperci. Intre timp, pune cartofii la fiert în coajă.

Cam după 20 de minute, clăteşte-i cu apă rece, decojeşte-i şi, când s-au mai răcit, taie-i în felii. Unge un vas cu ulei şi aşază un strat de cartofi, altul de ciuperci, rade caşcaval din belşug, apoi continuă în fel (ultimul strat să fie de cartofi).

Bate ouăle şi toarnă-le deasupra cât mai uniform, iar dacă ţi-a rămas caşcaval, presară puţin. Dă la cuptor 20-25 de minute.

Ciuperci in straturi

Ciuperci in straturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.