Ciorbita cu rosii intregi

Printeaza

Ciorbita cu rosii intregi din: morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, cartofi, orez, rosii in suc de tomate, ulei, bulion de corcoduse, verdeata si sare.

Ingrediente:Ciorbita_cu_rosii_intregi

  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi
  • 2 linguri orez
  • 1 borcan (720 g) roşii întregi conservate în suc de tomate
  • 2 linguri ulei
  • bulion de corcoduşe
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă. Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece.

Pui la fiert într-o oală 2 litri de apă şi adaugi ceapa, morcovii, păstârnacul, ardeiul şi orezul. Când acestea sunt aproape fierte, adaugi şi cartofii tăiaţi în cubuleţe şi orezul scurs.

Completezi cu apă şi adaugi bulion de corcoduşe după gust, ulei, roşiile conservate şi sare după gust.

După 1-2 minute de fierbere la foc mic, iei oala de pe foc şi adaugi verdeaţa fin tocată.

Stingi focul şi serveşti ciorba după ce a stat acoperită 10 minute.

 

Ciorbita cu rosii intregi

Ciorbita_cu_rosii_intregi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.