Ciorba de fasole cu rosii cherry
PrinteazaCiorba de fasole cu rosii cherry din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper.
- 300 g fasole
- 1 ceapă, tocată
- 1 morcov, tăiat cubuleţe
- 2 cartofi
- pătrunjel tocat
- ceapă verde tocată
- praz tocat
- 150 g roşii cherry
- 1 ardei gras, feliat
- 200 ml suc de roşii
- 1 lingură pastă de rosii
- 500 ml borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli şi o pui în apă rece. O laşi câteva ore la înmuiat sau peste noapte. Schimbi apa şi o fierbi 15 minute, apoi o strecori şi o acoperi cu apă caldă. O fierbi acoperit, la foc mic, până este pe jumătate fiartă.
Adaugi legumele şi ţii pe foc până se pătrund bine. Adaugi cartofii, o laşi 10 minute şi încorporezi sucul de roşii şi pasta de tomate. Sărezi şi piperezi.
Când s-au înmuiat legumele, acreşti cu borşul fiert separat şi mai clocoteşti 10 minute, să se combine aromele. Asezonezi cu pătrunjel, ceapă verde şi praz.
Pofta buna!