Ciorba de tarhon cu afumatura
PrinteazaSe face cu carne de porc, oase proaspete sau afumate. Intr-o oală de 3 l pui la fiert 4-5 oase tăiate potrivit ca mărime şi bine spălate, lei spuma şi laşi să fiarbă complet. Adaugi tarhonul mărunţit (cam cât prinzi între trei degete, de două ori).
Tarhonul poate fi proaspăt sau conservat pentru iarnă, cu sare, în borcan. Laşi să mai fiarbă vreo 10-15 minute, după care adaugi o slobozeală făcută dintr-o lingură de făină frecată cu 3 linguri de smântână.
In absenţa smântânii poţi folosi un gălbenuş şi lapte. Adaugi condimente după gust, mai dai un clocot şi ciorba este gata. La masă fiecare îşi va adăuga, după gust, puţin oţet.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de tarhon cu afumatura
Slobozeala frecata cu smantana?! Really? :)))