Ciorba de ceapa

Printeaza

Ciorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 6 cepe albe
  • 1-2 cepe rosii
  • o telina
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper boabe
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • o lingurita ulei de masline
  • 200 g slanina afumata
  • o bagheta integrala cu seminte
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ceapa şi restul legumelor. Se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi o linguriţă ulei de măsline, la foc mic, acoperite cu un capac.

Intre timp, se feliază slăninuţa afumată şi se rumeneşte în tigaie, în sucul propriu. Se lasă să se răco­rească la temperatura camerei.

Separat, se taie bagheta cubuleţe, se condimentează cu sare şi se stropeşte cu grăsimea lăsată de slănină. Se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească.

Se adaugă seminţele de floarea-soarelui. După ce au fiert legumele, se scot din oală şi se pasează.

Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Ciorba de ceapă se serveşte cu crutoane şi slănină.

Se presară seminţele de floarea-soarelui şi se ornează cu pătrunjel şi ceapă verde.

Ciorba de ceapa

Ciorba_de_ceapa

Pofta buna!

 

 

 

Ciorba_de_ceapa_cu_rosii

Ciorba de ceapa cu rosii

Ciorba de ceapa cu rosii din: ceapa, rosii, telina, morcovi, patrunjel, sare, piper, boia, ulei, smantana. Ingrediente: 4 cepe albe 2 cepe roşii un kg roşii o telină 2 morcovi frunze de ţelină o legătură pătrunjel sare piper o lingură boia dulce 2 linguri ulei de măsline 200 ml smântână   Mod de preparare: Se […]

Ciorba de loboda cu fidea

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba de loboda cu ceapa verde din: loboda, ceapa verde, bors, ore, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 6 legături lobodă 2 legături ceapă verde 1l borş 3 linguri orez 1 ou câte o legătură de leuştean şi pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se pun 2 litri de apă la fiert într-o oală. Se curăţă loboda de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Mie nu-mi place ciorba de ceapa

  2. Ciorba de ceapa e una din cele mai bune, daca stii cum s-o faci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.