Ciorba de ceapa cu rosii

Printeaza

Ciorba de ceapa cu rosii din: ceapa, rosii, telina, morcovi, patrunjel, sare, piper, boia, ulei, smantana.

Ingrediente:Ciorba_de_ceapa_cu_rosii

  • 4 cepe albe
  • 2 cepe roşii
  • un kg roşii
  • o telină
  • 2 morcovi
  • frunze de ţelină
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • o lingură boia dulce
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

Se curăţă si se spală ceapa, morcovii si telina. Ceapa se taie solzişori, iar morcovii şi telina se dau pe răzătoarea mare.

Se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline si se adaugă sarea, piperul, boiaua dulce si un litru şi jumătate de apă. Se fierbe la foc mic.

Separat, se spală rosiile, se opăresc si se decojesc. Se pasează cu blenderul. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă să clocotească câteva minute.

Se serveşte cu telină, pătrunjel verde si smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.