Ciorba de loboda cu ceapa verde
PrinteazaCiorba de loboda cu ceapa verde din: loboda, ceapa verde, bors, ore, leustean, patrunjel, sare.
- 6 legături lobodă
- 2 legături ceapă verde
- 1l borş
- 3 linguri orez
- 1 ou
- câte o legătură de leuştean şi pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se pun 2 litri de apă la fiert într-o oală. Se curăţă loboda de codiţe şi se spală bine. Când apa clocoteşte se pune loboda, la care se adaugă ceapa verde, curăţată, spălată şi tocată.
Separat, se fierbe borşul, care se adaugă la ciorbă. Se pune şi orezul, spălat şi scurs de apă. Când orezul este fiert, se bate oul şi se adaugă, mestecând continuu ciorbiţa, astfel încât să se formeze „zdrenţe” de ou.
Se sărează după gust, apoi se adaugă verdeaţa, spălată şi tocată mărunt. Ciorba se serveşte rece, cu o lingură de smântână.
Pofta buna!