Ciorba cu legume si oase

Printeaza

Ciorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare.

Ingrediente:Ciorba_cu_legume_si_oase

  • 1 kg fasole verde congelata sau din conserva
  • 200 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 250 g albitura
  • 50 ml ulei
  • 1 kg cartofi
  • 75 g faina
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g ardei gras
  • 100 g rosii
  • circa 1 kg de oase fara carne
  • 50 ml otet
  • 1 legatura tarhon
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine oasele, le pui la fiert în apă cu sare, mai întâi la foc tare, până în momentul când iei spuma şi după aceea la foc domol, continu­ând fierberea. Cureţi zarzavaturile. Ceapa, morcovii şi albitura le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins. Când aproape s-au înmuiat, adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Tai cartofii cuburi şi pui totul la fiert în zeama de oase cu sare. Când sunt aproape fierte, adaugi fasolea şi, după două clocote, pui roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Din făină, ouă şi smântână faci o compoziţie pe care, împreună cu tarhonul tăiat mărunt, o torni treptat şi amesteci încet.

Acreşti ciorba cu oţet după gust. Vara, această ciorbă se poate face fără oase şi o poţi servi rece

Ciorba cu legume si oase

Ciorba_cu_legume_si_oase

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.