Chec cu dovlecei si branza

Printeaza

Chec cu dovlecei si branza

Chec cu dovlecei si branza

Ingrediente

Umplutura:

  • 4 dovlecei
  • 250 g brânză de capră
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Aluatul:

  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscată

Preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare. Taie brânza de capră cubuleţe. Pune uleiul la încins. Adaugă dovleceii raşi şi căleşte-i la foc mediu, 5 minute, amestecând.

Sărează şi piperează. la de pe foc. Dă-i deoparte. Sparge ouăle într-un vas şi bate-le, apoi încorporează făina, drojdia, uleiul şi laptele. Amestecă bine şi adaugă dovleceii şi cubuleţele de brânză. Căptuşeşte o formă de chec cu hârtie sulfurizată.

Tapetează cu unt şi varsă compoziţia în interior. Dă la cuptor şi lasă 45 de minute. Verifică dacă s-a copt cu lama unui cuţit. Scoate apoi checul din cuptor, pune-l pe un platou şi lasă-l să se răcească. Când e călduţ, serveşte-l cu o salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.