Ceafa de manzat cu sos de rosii
PrinteazaCeafa de manzat cu sos de rosii din: ceafa de manzat, ceapa, rosii, maghiran, cimbru.
- 400 g ceafă de mânzat
- 2 cepe
- 4-5 roşii
- măghiran
- cimbru
Mod de preparare:
Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră şi jumătate.
Când ai probat că a fiert, adaugi ceapa tăiată mărunt, mai laşi să scadă 10-15 minute, apoi adaugi roşiile decojite. Dacă e necesar ca sosul să fie mai gros, mai pui o linguriţă de făină desfăcută în apă şi mai dai mâncarea într-un clocot.
Aduci la masă carnea cu sosul şi piure de legume alături. Poate fi de cartofi, dovlecei sau morcovi.
Poftă bună!