Ceafa de manzat cu sos de rosii

Printeaza

Ceafa de manzat cu sos de rosii din: ceafa de manzat, ceapa, rosii, maghiran, cimbru.

Ingrediente:Friptura de manzat cu mere

  • 400 g ceafă de mânzat
  • 2 cepe
  • 4-5 roşii
  • măghiran
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră şi jumătate.

Când ai probat că a fiert, adaugi ceapa tăiată mărunt, mai laşi să scadă 10-15 minute, apoi adaugi roşiile decojite. Dacă e necesar ca sosul să fie mai gros, mai pui o linguriţă de făină desfăcută în apă şi mai dai mâncarea într-un clocot.

Aduci la masă carnea cu sosul şi piure de legume alături. Poate fi de cartofi, dovlecei sau morcovi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.