Castraveti cu rozmarin

Printeaza

Castraveti cu rozmarin

Castraveti cu rozmarin din: castraveti, ceapa, hrean, rozmarin, dafin, mustar, piper, sare.

Ingrediente:

  • 5 kg castraveţi
  • 8 cepe mici (sau verzi)
  • 2 bucăţi hrean
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 6 foi de dafin
  • boabe de muştar
  • piper boabe
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Se aleg castraveţi mici şi proas­peţi, se spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă întreagă, iar hreanul se taie fâşii.Intr-o oală se pun 5 litri de apă, foile de dafin, piper boabe şi 5

linguri cu vârf de sare grun­joasă şi se lasă să dea în fiert.

Castraveţii se aşază într-un borcan de 5 1 (sau borcane mai mici), intercalând printre ei cren­guţe de rozmarin, cepele şi fâşii de hrean.

Peste castraveţii aşe­zaţi în borcan se pun boabele de muştar, se toarnă zeama fierbin­te (atenţie, să nu se spargă bor­canul) şi se acoperă cu un capac până a doua zi.

A doua zi, se scurge zeama din borcan şi se pune din nou la fiert. Se mai adaugă un litru de apă şi o lingură cu sa­re dacă mai este nevoie. Se dă în fiert şi se toarnă din nou pes­te castraveţi.

Se mai procedează la fel şi ziua următoare, după ca­re se leagă borcanul şi se pune în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.