Cascaval sufleu
PrinteazaCascaval sufleu din: cascaval, faina, ulei, unt, oua, sare.
- 600 g cascaval
- 100 g faina
- 200 ml ulei
- 4 oua
- 1 lingura unt topit
- sare
Mod de preparare:
Caşcavalul se curăţă de coajă şi se taie în felii de circa 100 g. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu telul într-un castron până devin o spumă tare. Se înglobează în albuşuri, gălbenuşurile, pe rând, se pune jumătate de linguriţă de sare şi se bat cu telul în continuare. Se adaugă făina în această compoziţie, amestecând uşor şi continuu. Se obţine un aluat spumos.
Prin această compoziţie se trec feliile de caşcaval şi apoi se prăjesc în ulei fierbinte. în timp ce feliile se prăjesc, se pune cu lingura ulei fierbinte din tigaie peste ele, ca să se rumenească. Feliile de caşcaval nu se întorc.
Caşcavalul se poate pregăti în acelaşi mod şi dacă este tăiat în formă de bastonaşe lungi. De asemenea, caşcavalul poate fi ras şi amestecat în aluat.
în acest caz, compoziţia se pune într-o formă tapetată cu unt şi făină şi se coace 10-15 minute, în cuptorul cald, la foc iute. Caşcavalul se serveşte fierbinte, stropit cu unt topit.
Pofta buna!