Cartofi umpluti cu branza de vaci si smantana
PrinteazaCartofi umpluti cu branza de vaci si smantana din: cartofi, branza de vaci, oua, verdeata, ulei, unt, smantana, sare.
- 1,5 kg cartofi
- 300 g branza de vaci
- 3 oua
- verdeata tocata
- 100 ml ulei
- 100 g unt
- 300 ml smantana
- sare
Mod de preparare:
Se aleg cartofi de aceeasi marime, se curata de coaja, se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se scot, se taie câte un căpăcel din fiecare cartof, apoi se scobesc cu un cuţit special.
Se pune brânza de vaci într-un vas, se adaugă ouăle, verdeaţa tocată şi sare, se amestecă bine cu o lingură de lemn. Cu această pastă se umplu cartofii şi se aşază într-o tavă. Se toarnă peste ei uleiul şi puţină supă şi se introduce tava la cuptor circa 5 minute.
Se servesc cu smântână şi unt.
Pofta buna!