Budinca de lapte

Printeaza

 Budinca de lapte

Ingrediente:Budinca de lapte

  • 2-3 linguri făină
  • 4-5 linguri lapte
  • 100 g unt
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 1 cană stafide
  • 50 g zahăr pudră cu gust de vanilie
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Topeşti untul într-o crăticioară, adaugi făina, amesteci, pui şi laptele şi fierbi sosul câteva minute. între timp, baţi albuşurile spumă cu zahărul tos.

Adaugi în sos mai întâi gălbe­nuşurile, apoi albuşurile şi stafidele şi amesteci cu grijă, numai de sus în jos. Torni compoziţia într-o formă mai înaltă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 1 oră şi 10 minute, la foc potrivit.

După ce scoţi budinca din cuptor, o laşi să se răcească şi prepari siropul în felul următor: amesteci zahărul pudră cu 2-3 linguri de apă şi cacaua, îl dai într-un clocot cât să se topească zahărul şi să fiarbă cacaua, îl laşi să se răcească, apoi ornezi budinca.

Budinca de lapte

Budinca de lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.