Budincă de broccoli şi porumb

Printeaza

Budincă de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei, ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 750 g broccoli
  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g telemea rasa
  • 1/2 lingurita enibahar macinat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi broccoli în bucheţele şi ţineţi-le 5 minute în apă sărată, clocotită. Scurgeţi-le apoi de apă, lăsaţi-le la răcit şi tăiaţi-le în felii. Căliţi ceapa tocată mărunt în puţin ulei. Adăugaţi făina şi lăsaţi-o să se rumenească foarte puţin, apoi turnaţi treptat laptele, ameste­când mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Când amestecul se îngroaşă pufin, luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l la răcit 10 minute şi apoi adăugaţi pe rând ouăle şi telemeaua. Puneţi şi broccoli, boabele de porumb, sare, piper proaspăt măcinat şi enibaharul.

Omogenizaţi amestecul şi turnaţi-l într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Forma se pune la bain-marie, la cuptor, pentru cel putin 1 oră. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc.

Budincă de broccoli şi porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.